met Ed, Karin en de kids op pad - Reisverslag uit Wellington, Nieuw Zeeland van Tineke en Ger Vermeer - WaarBenJij.nu met Ed, Karin en de kids op pad - Reisverslag uit Wellington, Nieuw Zeeland van Tineke en Ger Vermeer - WaarBenJij.nu

met Ed, Karin en de kids op pad

Door: Ger en Tineke

Blijf op de hoogte en volg Tineke en Ger

07 Februari 2010 | Nieuw Zeeland, Wellington

Vandaag om 12 uur gebruncht, lekker buiten gezeten (was wel een kort nachtje) jullie zullen het niet geloven maar een behoorlijke regenbui verrastte ons, de zon was gelukkig weer snel terug. Daarna zijn we z'n allen naar Waitanga geweest waar de Maori en Engelsen "the treaaty" het verdrag, hebben getekend in 1840 en ieder jaar hebben ze festivaldays, dan gaan ze o.a. met een houten kano van 25 m lang, die helemaal uitgesneden is met symbolen, de zee op, lekker een tijdje met de peddels spelen..... Ook staat daar een Marae, een Maoritempel of gewijd gebouw, of zoiets, daar mag je niet op je schoenen naar binnen, maar wat een kunst is daar te zien, elke balk en ligger is een kunstwerk, helemaal uitgesneden, geen twee staanders of liggers zijn hetzelfde.... prachtig, kijk dat noem ik nou art. Daarnaast ligt een park met leuke bruggen en paden, grote varenbomen, alles lekker groen; het leek net een jungle of liever een botanische tuin zo mooi, zo groen...
Daarna zijn we naar een plaatsje, Pahia, gereden aan de haven voor koffie en een heerlijke gele klets, wat een gezellig plaatsje. We zaten aan de haven en daar is natuurlijk veel te zien we konden op de valreep een zwaardvis (marlin) bewonderen die net gevangen was en die dan aan een weeghaak gehangen 80 kg woog, wat een joekel. Het was een hele gebeurtenis, bijna een mediacircus.....Zo is het alles bij elkaar een geweldige dag geweest. Daarna hebben we met z'n allen boodschappen gedaan, dan is dat alvast geregeld, en kon Karin ff advies geven, altijd handig. Dat was het voor vandaag, we gaan op gemak weer buiten verder bbq en de rest kunnen jullie er wel bij verzinnen.

groeten uit Kerikeri New Zealand, Ger en Tineke

• 07 Februari 2010 - 08:47

Greet:

Interressante plek waar jullie zijn geweest.Er komen toch nog wel foto's van? De Marae is dat een huis waar de Maori in woonde?

• 07 Februari 2010 - 09:19

Iris:

Hey,

Leuke camper! lijkt wel een beetje op de Patijnenburg bus! Met links schakelen is trouwens wel apart lijkt me!!Jullie hebben nu alweer allerlei leuke dingen gezien en meegemaakt! Dat belooft nog wat voor de komende weken!

x

• 07 Februari 2010 - 13:25

Pam En Joop:

Wat heerlijk om jullie reisverslag te mogen lezen!!! Natuurlijk heerlijk om persoonlijk te horen dat jullie veilig op Riverstream Drive geland waren!! Het klinkt allemaal zo lekker vertrouwt!! Wij verheugen ons op verdere verhalen-heel veel plezier en veilig rijden, veel liefs, PAM en Joop.

• 07 Februari 2010 - 16:26

Clazien:

Haha, zo te lezen hebben jullie het hartstikke gaaf. 'k Was een beetje laat met jullie goede reis toe te wensen. Staat nu op de voice mail...!!! haha
    Veel plezier samen en we mailen!

• 07 Februari 2010 - 22:51

Kees En Therese:

Natuurlijk zijn we nieuwsgierig naar jullie reiservaringen. Het gaat goed zoals we zien en lezen! Stoere camper, zonnetje, lekker terrasjes pakken etc. Het ultieme vakantiegevoel!
    Veel plezier de komende tijd!
    Kees en Therese

• 08 Februari 2010 - 21:45

Karin:

This is so cool! I love this site! A great way to follow you on your travels across New Zealand. Sounds like you are having a super time....what else is new?!

• 09 Februari 2010 - 09:35

Pam & Joop:

Het blijft een avontuur daar in Kiwiland-maar het klinkt wel heerlijk-Goeie reis!!