New Plymouth - Lower Hutt (Wellington)
Door: Ger en Tineke
Blijf op de hoogte en volg Tineke en Ger
10 Februari 2010 | Nieuw Zeeland, Lower Hutt
Vandaag, na een goede nachtrust weer lekker vroeg opgestaan,.de planning was zon 350 km te rijden en dit zou zeker sneller gaan dan gisteren , dat was zo'n 150 km zandvoort :), maar hopen en plannen zijn 2 verschillende dingen.... pfff, gisterenavond hadden we een "beetje" pech, de watertank moest bijgevuld worden met een zeer kort slangentje dus Ger verplaatst de camper om wat dichterbij te komen, helaas zat het snoer van de electriciteit er nog in en pats snoer aan bonken, wat stom en er was zo voor gewaarschuwd!!! Waaruit blijkt dat zoiets wel vaker voor komt (mooi excuus wat??? ). Er hing nog een halve meter snoer aan de camper en dat was een beetje kort. Vandaag, onderweg uit op gereedschap en proberen het zelf te fiksen, geen schroevedraaier en dergelijke los te koop nee gelijk een doos waar wel 10 van die schroevendraaiers in zaten, lekker voor het gewicht als we weer terug gaan naar huis, dat dumpen we dan wel bij Ed en ook nog een soort van kroonsteentjes op gezocht, al met al 5 winkels bezocht en wat denk je??? het is gefikst met tape er omheen werkt alles weer, super. Fijn als je na iets bijdehands gedaan te hebben toch ook weer bijdehand kan zijn pfff.... snap ik dit eigenlijk??? anyways, we hebben dan ook eerst een gele klets genomen, wat smaakte die nou toch extra lekker!!!!!!!
Even terug naar vandaag we hebben onderweg ontbeten das wel errug gezellig, je hebt alles bij de hand. We stonden bij Ohawe op een hele grote klif prachtig uitzicht en zwart zand dat is normaal aan deze kust, maar toch een beetje raar. Daarna zijn we doorgereden langs die kust en dat viel tegen, we hadden meer landschap dan kust jammer. Bij Marybank was er een leuke parkeergelegenheid met prachtige Agapantus van wel 1.50m hoog, een van mijn lievelingsbloemen, mooie foto´s gemaakt, het idee dat hij bij ons nog in de schuur staat omdat er geen vorst overheen mag komen, Karin vertelde ons dat er in New Zealand geadviseerd wordt de koppen eruit te halen omdat het hier onder onkruid valt!
Lekker koffie gedronken en weer verder nog 150 km en we lagen wat achter op het schema nou ja L B . Om half 5 in Lower Hutt op de Top 10 camping aangekomen, waar alles goed geregeld is, handig wanneer je mensen met ervaring ontmoet. Bedankt voor de info Ed & Karin!! er zijn douches, bbq, keukens waar je zelf kunt koken, wasmachines, alles helemaal top dan hoeven we niet in dat kleine ding in de camper te douchen voor de rest is alles in de camper aanwezig warm water, oventje, magnetron, wc, eventueel zelfs een kacheltje echt wel gaaf!! Dat was het weer voor vandaag en morgen gaan om 8.15 met de ferrie naar het zuidereiland, das niet zover maar wel vroeg op; we moeten ons al melden om 7.25 voor de pickup..
En nu is het etenstijd even kijken wat de kok nu weer heeft gebrouwen... ahhh macaroni, naar keuze met wijn of bier... of met water, maar daar doen de vissen allerlei dingen in volgens Koos....
groeten uit een warm Lower Hutt (24 graden Celsius) bij Wellington.
liefs Ger & Tineke
10 Februari 2010 - 08:38
Ed & Karin & Kids:
Zo te lezen gaat alles voorspoedig. Wie weet hebben ze ergens nog wel een electricien nodig. En gelukkig is het weer ook goed. Na die enorme plensbui van afgelopen weekend (vier druppels) zijn wij hier weer aan de regendans begonnen. Nog geen positief resultaat. Blijven hopen. Jullie een hele mooie (weet zeker dat dit gaat lukken) overtocht en geniet er met volle teugen van. Hier iedereen weer op de been. De gele kletsen gaan weer lekker. Ik vrees dat degene die nu in de koelkast liggen het niet gaan redden tot jullie terug zijn.
Groeten van ons allemaal. -
10 Februari 2010 - 09:49
Iris:
Gaaf zeg die agapanthus!! Onkruid?!?!? haha Moeders heeft even flink genoten denk ik :-) Ik zie hier op waarbenjij.nu dat de weersvooruitzichten niet zo super zijn voor jullie. Ik hoop dat jullie het slechte weer net voor blijven of dat het op het noordereiland blijft....
Jullie updaten lekker vaak zeg, veel internet op de campings? -
10 Februari 2010 - 15:33
Gerry:
Hoi Ger en Tineke,wat hebben jullie het weer goed.
Prachtig weer, wij vanmorgen sneeuw, ik om half 7 op het fietsie naar Prins. Wat een prachtige agapanthus en dat zomaar in het wild. Ger en Tineke hele mooie gezellige vakantie toegewenst tot schrijfs.
Groetjes Gerry en fam -
11 Februari 2010 - 22:04
Bram En Pia:
Hi B&L
wat staan jullie er zonning bij tussen de bloemen